Beretninger fra Stuttgart 2011

Stuttgart 2011

 

For de det måtte være interessere er hermed en, i øvrigt ret så subjektiv, beretning fra turen til Stuttgart.

Undertegnet skulle vente ved afkørsel 32 ved Køge kl. 8:15 og ville så blive samlet op. Det blev en lang ventetid, i og med at et af hjulene på den lille minibus vi havde lejet var utæt, og medførte et besøg hos en dækforhandler i Køge som så klarede problemet.

Vi nåede derfor først Rødby færge kl. 11:15, var så i Tyskland, og så gik det bare deruda´.

Ca. 900 kilometer.

Det var en lang tur, men mine rejsefælder viste sig at være i besiddelse af en meget fornøjelig egenskab som kaldes humor, hvilket medførte at der blev leet, snakket og pjattet hele vejen til Stuttgart. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende på hjemturen, selv da klokken nærmede sig midnat, og alle var godt trætte, blev der leet og pjatte.

Ganske så fornøjeligt.

Vores hjem i Stuttgart de næste fem dage viste sig at være et særdeles moderne Vandrehjemmet med alle moderne bekvemmeligheder.

 

Næste dag skulle vi så til messehallen lidt uden for byen, men bilen ville ikke starte. Ingen strøm. Heldigvis ligger Stuttgart i en dal med huse også op langs siderne, og vi var så heldig at vandrehjemmet lå højt, og vores dyt holdt med næsen nedad, så vi kunne skubbe den i gang.

Vi ankom til hallen, læssede vores grej af og begyndte at stille moduler op, medens Henning

Lander kørte til byen for at finde en automekaniker. Dette blev klaret i løbet af dagen.

 

Selve hallen er der ikke så meget at skrive om, det er en Valbyhal i overstørrelse. Selve kørslen med tog er der heller ikke så meget at skrive om, som altid en fornøjelse, især da al kørsel gik som smurt. Men selve den stemning der var er vel nærmest ubeskrivelige, det at være samme med N folk fra mange forskellige nationer, (nogle kom helt fra Sydafrika) alle interesseret i tog, og og alle interesseret i at snakke og hjælpe hinanden. Absolut en oplevelse som I som ikke har prøvet det har til gode. En Stuttgart tur kan varmt anbefales. 

 

Og lidt om byen.

Stuttgart er en særdeles smuk by, så bare det at besøge den er en oplevelse i sig selv. Selv tog jeg en dag fri fra messen og kørte med sporvogn hele dagen, en udmærket måde at være turist på. Jeg fik også kørt med tandhjulsbane og med veteransporvogn, alt i alt en stor oplevelse.

 

Til sidst en stor tak til mine rejsefælder som så absolut var med til at gøre turen til en oplevelse, og en særlig tak til Henning Lander som, sammen med Jan Madsen, kørte bussen og taklede de opståede problemer med bravur.

 

Venligst Ole Lind

 

 

 

Hej Jeg kan tilføje

 

Stor tak til Ole, som fik lavet vores T-modul. Det indgik sammen med alle de andre i en rundbane. Der blev udtrykt beundring for det håndværk, Ole havde lagt i det. Da jeg stod med transportkassen, var man først lidt overrasket over, der ikke var spor, men da jeg fik den åbnet, synes man, det var lavet smart.

 

Hennings gimmick med kameraet på den lille vogn vakte stor interesse. Vi havde stillet en skærm op ved vores stand. Ofte når folk kom og så på, stod de og drejede sig for at se, om de kunne finde ud af, hvor vognen nu kørte. Men så måtte vi fortælle, at der ikke var tale om live.

 

Mange anlægsmoduler var selvfølgelig de samme som tidligere, og man kan se på landskabernes opbygning, at det hjælper, ikke at skulle følge Fremostandarden med sporene liggende i midten af modulet, som jo ofte ødelægger pladsen til landskab.

IMG_0071

Ved den sædvanlige konkurrence mellem bedste moduler, blev en del af det franske holdt helt uden for, da det er helt outstanding og havde vundet i tidligere år. Konkurrencen blev i øvrigt vundet af Sydafrika holdet, som havde lavet et rigtigt afrikansk område blandt andet med elefanter.

IMG_0188

Vores stand skilte sig jo ud ved at køre digitalt, men det gav grundlag for, at vi ind imellem  havde den sødeste togchauffør, Michelle, som godt kunne lide at køre togene individuelt. Michelle taler dansk, men vi lånte hende af Finnerne.IMG_0249

 

Den store internationale buffet er en oplevelse, som skal opleves. Mad fra hele Europa, og Canadisk Whisky uddelt af John fra Ottawa.

IMG_0156

Det er mit indtryk, at det Schweiziske ostebord, et pandekagebord og vores sild var noget af det mest populære. De få rester vi havde, var der afsætning for de følgende dage, så vi har ikke sild med hjem. Der vil også vil være afsætning for dem næste år.

IMG_0164

 

Jeg synes, der var flere kontrollanter og regler uden at det blev for meget. Da sikkerhedskontrollanterne den første dag kom til vores stand, troede jeg, at nu skulle vores ledninger kontrolleres, men det var de overhovedet ikke interesseret i. Så måske er det en Fremo-and. De ville blot sikre sig at alt omkring fjernsynstårnet i midten af vort anlæg var ok. Parkeringsreglerne er ikke ens fra dag til dag. En kontrollant sagde ”parker lige”, og   kontrollanten dagen efter sagde ”parker skrå”.

 

Rundt omkring på handelsstandene var der mange spændende ting, både ting til landskab og toge. Når man er messedeltager og går rundt med identifikations skilt kan man ofte opnå rabatter. Ca. 90 euro for mit vedkommende. Måske kan der igen sættes gang i en MZ produktion fra Spanien, hvis der er ønsker nok. Jeg regner med Bent er sat på sagen. Arnold, Kato, Hobbytrain, Ibertrain, Fleischmann, Minitrix af de mere kendte havde stande, men der var flere småfabrikanter bl.a. fra Italien.

 

Sidst men ikke mindst tak til vore Svenske venner Bengt og Håkan for de hjælpende hænder.IMG_0051

 

Hilsen

HansC

Du er her: Home :: Indhold :: Nyheder :: Aktiviteter :: Beretninger fra Stuttgart 2011