Byg DCC venlige sporskifter

Hermed en beskrivelse med billeder af den måde hvorpå sporskifter ombygges så de er DCC venlige.

Se forklaringen på hvorfor det er en rigtig god idé her:  (når artiklen altså bliver skrevet).

Billedet herunder viser et skifte der er ombygget, men hvor ledningerne endnu ikke er loddet på.

oversigtDe 3 gule udsnit er forstørret neden under.

Opskrift:

  1. Der skæres et snit henover de 2 skinner der ligger mellem hjertestykke og tunger. Derved isoleres hjertestykket fra resten af skiftet. Snittet kan ses ved de røde pile i udsnit 1.
  2. Plastic fjernes på undersiden ved foregående snit (grøn) og ved de 2 skinner der ligger mellem hjertestykke og tunger på et sted hvor der kan forbindes til yderskinnerne (lilla og lyseblå). Dette for at gøre plads til pålodning af ledninger. De enkelte steder kan ses ved de røde pile i udsnit 2.
  3. Plastic fjernes på undersiden under den ene yderskinne langs med tungerne. Dette udføres med det formål at lim og ballast kan flyde ud ved lægning af ballast. Derved undgås tilsvining af tungerne. De enkelte steder kan ses ved de røde pile i udsnit 3. (Egentligt ikke væsentligt for det elektriske, men relevant for ballasteringen)
  4. Ledning til strømforsyning af hjertestykket loddes på i grønt punkt.
  5. Ledning loddes på begge de lyseblå punkter til strømforsyning i den ene side, således at yderste spids af ledningen loddes på det ene punkt og ledningen herefter lægges henover det andet punkt og loddes på der.
  6. Ledning loddes på begge de lilla punkter til strømforsyning i den anden side, således at yderste spids af ledningen loddes på det ene punkt og ledningen herefter lægges henover det andet punkt og loddes på der.

Udsnit 1:

image001

Udsnit 2:

image002

Udsnit 3:

image003

Du er her: Home :: Indhold :: Artikler :: Tips og tricks :: Digitalt og elektrisk :: Byg DCC venlige sporskifter